Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Διαγραφή Πιστωτικού υπολοίπου Προμηθευτή


Ερώτημα:  Εταιρεία ΑΕ διαγράφει το πιστωτικά υπολοιπα προμηθευτή μετα την παρελευση πενταετίας και την μη διεκδίκηση του.
Το έκτακτο έσοδο που προκύπτει θα συμπεριληφθεί στην περιοδική δήλωση του ΦΠΑ και εάν ναι σε ποιόν κωδικό;
-Σε κάποια απο τα υπόλοιπα αυτά είχε εκπεστεί ο ΦΠΑ εισροών και σε άλλα όχι.
Θα συμεριληφθεί στον υπολογισμό του ποσοστού Prorata;


Για τον επιμερισμό του φόρου των κοινών εισροών, δεν  περιλαμβάνονται ούτε στον αριθμητή ούτε στον παρονομαστή οι εξής πράξεις:

    ¨ πωλήσεις παγίων ¨ αυτοπαραδόσεις ¨ενδοκοινοτικές αποκτήσεις ¨πράξεις λήπτη ¨ παρεπόμενες πράξεις σε ακίνητα ¨ παρεπόμενες χρηματοδοτικές πράξεις (repos) ¨παρεπόμενες χρηματοοικονομικές πράξεις (άρθ 22 §1 κ, κα΄, κβ΄, κγ΄κδ΄και κε΄. ¨ Τα τεκμαρτά ενοίκια ( ιδιόχρησης) ¨ Αποζημιώσεις ασφαλιστικών εταιρειών σε επιχειρήσεις λόγω απώλειας δικαιωμάτων και ατυχημάτων προσωπικού. ¨Τα έκτακτα και ανόργανα έσοδα που προκύπτουν από λογαριασμούς προβλέψεων (π.χ  είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων ) ¨ Έσοδα από συμμετοχή σε προσωπικές εταιρίες ή ΕΠΕ ¨ μερίσματα των συνδεδεμένων (holding) εταιριών προς τις θυγατρικές καθώς και τόκοι προς την εταιρεία holding λόγω δανείων προς τις θυγατρικές ¨ Έσοδα από repos         ¨ Τόκοι αποζημιώσεων που καταβάλλονται από ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ κ.τ.λ) σε επιχειρήσεις.


Κατά την άποψή μας, το έσοδο που περιγράφετε, ως έκτακτο και ανόργανο, που προέρχεται από διαγραφή υποχρέωσης, δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του κλάσματος, όπως και τα ποσά που προέρχονται από την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων.

https://accountant-e.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου