Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Εδαφική έκταση είναι "εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού" -Ε9

1. Οι διοικητικές οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 είναι με την ΠΟΛ.1237/2014. Από την εγκύκλιο αυτή μπορεί να παρατεθούν τα εξής :

• (για τον πίνακα 1) : «Στον πίνακα αυτόν αναγράφονται τα περιγραφικά στοιχεία των κτισμάτων, ανεξάρτητα αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, καθώς και των οικοπέδων με ή χωρίς κτίσματα.»

• (για τον πίνακα 2) : «Στην έννοια του γηπέδου περιλαμβάνονται όλες οι εκτάσεις, οι οποίες είναι  εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού . Σε περίπτωση αμφιβολίας, για το αν συγκεκριμένο γήπεδο θεωρείται αγροτεμάχιο ή οικόπεδο, αρμόδια να αποφανθούν είναι τα κατά τόπους γραφεία της Πολεοδομίας. Σε περίπτωση γηπέδου, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή για την οποία έχει εκδοθεί πράξης εφαρμογής και εκκρεμεί η κύρωση αυτής, ο φορολογούμενος, μέχρι την κύρωσή της, αναγράφει το ακίνητο ως οικόπεδο στην κατάστασή του (και όχι όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής), με την ένδειξη ότι τελεί υπό αναγκαστική απαλλοτρίωση. Επισημαίνεται ότι, μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής, αναγράφεται σε μία γραμμή το οικόπεδο, το οποίο απομένει, και σε διαφορετικές γραμμές αναγράφονται τα τμήματα του οικοπέδου, για τα οποία εκκρεμεί αποζημίωση και μέχρι την καταβολή αυτής.»



2.  Σύμφωνα και με τα ανωτέρω, αρμόδια να απαντήσει για το θέμα (οικόπεδο ή αγροτεμάχιο) είναι η πολεοδομία.

2.1  Η γνώμη μας είναι ότι εφόσον η εδαφική έκταση είναι "εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού" για το έντυπο Ε9 θεωρείται ως αγροτεμάχιο. Διαφορετικό είναι το θέμα αν με βάσει  τον οικοδομικό κανονισμό μπορεί να δομηθεί.

https://accountant-e.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου