Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης ή υπαγωγής στις διατάξεις της παρ.9 άρθρου 39 του ν.4387/2016

 

Ως γνωστόν, από 1.1.2021 πολλοί έμμισθοι δικηγόροι και άλλοι παράλληλα ασφαλισμένοι ελάμβαναν εσφαλμένα ειδοποιητήρια στην πλατφόρμα μη μισθωτών του e-ΕΦΚΑ (ως απλοί αυτοαπασχολούμενοι). Με παρέμβαση της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων στο Υπουργείο και στον e-ΕΦΚΑ το πρόβλημα επιλύθηκε με ανάρτηση σχετικής εφαρμογής για δήλωση της παράλληλης μισθωτής απασχόλησης ή υπαγωγής στο άρθρο 39 παρ.9 του ν.4387/2016.

Συνοπτικές οδηγίες:

Κατ’αρχήν η χρήση της εφαρμογής συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν το ανωτέρω πρόβλημα, δηλαδή από 1.1.2021, είτε εκ λάθους του Φορέα, είτε επειδή δεν δήλωσαν ασφαλιστική κατηγορία, το σύστημα τους εμφανίζει ως αποκλειστικά αυτοαπασχολούμενους ή ελεύθερους επαγγελματίες.


Αφού εισέλθουμε με κωδικούς taxisστις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Εισφορές Μη Μισθωτών), ανατρέχουμε στα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης και βρίσκουμε το σχετικό tab, ως ακολούθως:

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η ακόλουθη εικόνα, όπου επιλέγουμε τους μήνες που υπάρχει παράλληλη ασφάλιση, την πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα για όλους τους μήνες του 2021:

Επιλέγοντας υποβολή αίτησης θα λάβουμε το ακόλουθο μήνυμα:


Ανδρέας Κουτσόλαμπρος

Πρόεδρος Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου