Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Δύο τα εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για εργαζόμενους του ιδιωτικό τομέα


Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69459 ΦΕΚ Β’ 5165/5-11-21 απόφαση η οποία τροποποιεί την Δ1α/Γ.Π.οικ. 64232/15.10.2021 ΚΥΑ, :

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ή με πρακτική άσκηση και στους ωφελούμενους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα διενεργείται υποχρεωτικά δύο (2) φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο (2) διαγνωστικών ελέγχων νόσησης τουλάχιστον δύο (2) ημερών, άλλως σαράντα οκτώ (48) ωρών. Σε περίπτωση που τα παραπάνω πρόσωπα καλούνται να παραστούν εκτάκτως στον χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης μπορεί να διενεργείται και αυθημερόν.

Τα διαγνωστικά τεστ διενεργούνται  με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς.

Όσοι εργάζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μία (1) ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια διαγνωστικού τεστ, μία (1) φορά την εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

Από τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης εξαιρούνται όσοι: 
α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου,


β) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης και εμβολιασμού, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου, ή
γ) έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και δεν έχουν παρέλθει εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από τη θετική διάγνωση και επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, ανεξαρτήτως του χρόνου ισχύος που αναγράφεται σε αυτό, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ο πρώτος εκ των δύο υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων νόσησης  μπορεί να γίνει το αργότερο έως και στις 8/11/2021. 

Η παρούσα ισχύει από την 6η.11.2021

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Πηγή: e-forologia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου