Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση!

Η λύση για να απολαμβάνεις την εργασία σου : Δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση!

Εάν δεν σου αρέσει η δουλειά σου, δεν είσαι ευχαριστημένος με την εργασία σου ή είσαι άνεργος και ψάχνεις να βρεις που θα απασχοληθείς, μπορείς να δημιουργήσεις την ιδανική θέση εργασίας για εσένα, έτσι όπως την φαντάστηκες. 

Η ιδανική εργασία για τον καθένα διαφέρει. Κοινός παρονομαστής όμως είναι να μπορείς να απολαμβάνεις και να «διασκεδάζεις» με αυτό που κάνεις.

Η επιχείρηση σου μπορεί να γίνει το ιδανικό περιβάλλον εργασίας

Στη δική σου επιχείρηση τα πράγματα γίνονται όπως θέλεις εσύ. Αποφασίζεις για το ωράριο, τον τρόπο εργασίας, επιλέγεις τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι φτιάχνεις το περιβάλλον σου σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα. Το να έχεις τη δική σου επιχείρηση φυσικά ενέχει ρίσκο, το μεγάλο ρίσκο της αλλαγής. Όχι όμως μεγαλύτερο από αυτό του να είσαι δυστυχισμένος και χωρίς εξέλιξη. Ο φόβος για το άγνωστο παραμένει το πιο δύσκολο κομμάτι.

Πριν αρχίσεις να διαμαρτύρεσαι, θα αναφέρουμε τις κλασσικές δικαιολογίες που σε ακινητοποιούν, δηλαδή τους φόρους, τις ευθύνες και το απαραίτητο κεφάλαιο.

Το κράτος σε ληστεύει κανονικά…φορολογία, ΦΠΑ, εισφορές ΕΦΚΑ, τέλος επιτηδεύματος, δημοτικά τέλη και πολλά ακόμη χαράτσια. Εαν επιθυμείς να εκμεταλλευτείς φορολογικούς παραδείσους στη Βουλγαρία, την Κύπρο ή αλλού, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, απλώς θα πρέπει να είναι και η μόνιμη κατοικία σου εκεί. Όχι να μένεις Ελλάδα και να δηλώνεις εικονική έδρα έξω, γιατί πολύ σύντομα θα το βρεις μπροστά σου.

Αυτό που χρειάζεσαι, λέγεται σωστός φορολογικός σχεδιασμός.

Η νομική μορφή της επιχείρησης σου παίζει τεράστιο ρόλο, όπως και λογιστική προσέγγιση. Επιπλέον, πρέπει να αποκτήσεις βασικές γνώσεις οικονομικών. Γιατί να δίνεις τα χρήματα σου σε φόρους, αντί να τα επενδύεις; Προτιμάς για παράδειγμα να μοιράζεσαι τα κέρδη σου με το κράτος από το να αποκτήσεις για την επιχείρηση σου ένα χρηστικό αυτοκίνητο με leasing; Για κάθε μια πόρτα που ανοίγουν και μπαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δημιουργείται και ένα παραθυράκι για εσένα.

Από την άλλη χρειάζεσαι σαφώς υπομονή και κατανόηση.

Η καταιγίδα ευθυνών

Θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις συνέχεια πελάτες, να τους ευχαριστείς πάντα, να πηγαίνεις με το ρεύμα της αγοράς, να διαφημίζεσαι, να έχεις το άγχος εάν θα καλυφθούν τα πάγια έξοδα, τι θα σου ξημερώσει και άλλα τέτοια βαρίδια. Η ανεργία, όπως και μια θέση δημοσίου, δεν έχει τέτοια ζόρια. Αλλά το επιχειρείν, όπως και ο άνθρωπος, είναι μια ζυγαριά, που από τη μια έχει υποχρεώσεις και από την άλλη δικαιώματα. Δεν μπορεί να γέρνει μόνο από την άλλη πλευρά. Οι πιο πολλοί πλούσιοι στον κόσμο, είναι επιχειρηματίες. Οραματίσου για μια στιγμή πως θα ήταν :

  • να εργάζεσαι για τον εαυτό σου και να αναγνωρίζεται η αξία σου
  • να είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις για το οτιδήποτε
  • να είσαι 100% ανεξάρτητος για τις κινήσεις σου και οι μόνοι που θα δίνεις εξηγήσεις να είναι οι πελάτες σου
  • να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν, να το εξελίξεις και να το κυνηγήσεις όσο αντέχεις εσύ
  • να αγαπάς τη δουλειά σου να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί
  • να βγάζεις τα χρήματα που σε ικανοποιούν, γιατί εσύ αποφασίζεις πόσο θα τρέξεις

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να σε κάνει πλούσιο, αλλά και χρεωμένο. Αντίθετα, τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες αλυσίδες κλπ θεωρούνται σαν δουλειά δημοσίου με την έννοια πως εάν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, μπορείς να πάρεις σύνταξη από εκεί, αλλά δεν μπορείς να διεκδικήσεις παραπάνω. Όσο πιο σταθερή είναι η δουλειά σου, τόσο πιο δύσκολα μπορείς να την αφήσεις, γιατί η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς είναι γλυκιά και δε χρειάζεται να καταβάλλεις προσπάθεια.

Πως αφήνεις το βέβαιο για το αβέβαιο; Και πως θα αντέξεις τα πυρά από συγγενείς και φίλους που θα σε ρωτάνε :  Μα καλά τρελός είσαι που θέλεις να παραιτηθείς και να ανοίξεις επιχείρηση μέσα στην κρίση;

Τι γίνεται όμως εάν παράγεις έργο πρώτης τάξεως; Θα επιβραβευθείς γι’ αυτό; Θα στο αναγνωρίσουν;

Τι σε κρατάει στη δουλειά που είσαι σήμερα;

Από το 1 έως το 10 πόσο ικανοποιημένος είσαι με την εργασία σου σήμερα;

Δημιούργησε μια επιχείρηση γύρω από το πάθος σου, και δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις ποτέ!

Η επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε μορφής, αποτελεί δίοδο προς την εξυγίανση της ανεργίας. Οι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο έτοιμοι από ποτέ για να εργαστούν σε κάτι δικό τους που τους ολοκληρώνει και είναι πιο δεκτικοί και πρόθυμοι να ρισκάρουν και να ανοίξουν το μυαλό τους σε νέους ορίζοντες.

Το επιχειρείν είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Οι επιχειρηματίες είναι γενικά πιο έξυπνοι άνθρωποι, επειδή βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, παρακολουθούν την τάση της εποχής που αλλάζει συνεχώς και πρέπει να είναι αρκετά καλοί σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα.

Η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης θα προσθέσει ένα λιθαράκι στην εξάλειψη της ανεργίας και στη βελτίωση της εθνικής οικονομίας, καθώς εργαζόμενοι για το βασικό μισθό και μη έχοντες ακόμη εργασία ωθούνται στην αναζήτηση νέων επαγγελματικών διεξόδων.

Η δημιουργία νέων μικρών επιχειρήσεων, αλλά και η ανάπτυξη και διατήρηση τους :

  • θα δημιουργήσει νέες επιπλέον θέσεις εργασίας τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για το προσωπικό που θα προσλάβουν,
  • θα δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους ικανοποίηση και όρεξη για εργασία, τη χαρά της ολοκλήρωσης και νόημα ζωής.

Αξιοποιήστε την υπηρεσία online συμβουλευτικής για να λύσετε φορολογικά θέματα και απορίες και για να σχεδιάσετε σωστά την έναρξη της επιχείρησης σας.

Ο δρόμος προς την ελευθερία, με ελάχιστα χρήματα

Για να ξεκινήσεις και να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, έχεις σύμμαχο το τεράστιο πλεονέκτημα της εποχής, τον δωρεάν σύμβουλο, που λέγεται ίντερνετ. Με μια απλή αναζήτηση στο google, μπορείς :

  • να λάβεις ερεθίσματα σχετικά με νέες επιχειρηματικές ιδέες
  • να δεις πως μπορείς να πουλήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου σε όλο τον πλανήτη
  • να βρεις τρόπους για να αντλήσεις κεφάλαια και να χρηματοδοτήσεις το όνειρο σου
  • να εμπνευστείς σχετικά με το τι χρειάζεται η αγορά
  • να συμμετέχεις σε ένα κάρο διαγωνισμούς με χρηματικό έπαθλο και επιδότηση για start-ups και καινοτόμες ιδέες
  • να ανακαλύψεις, εάν αυτό που σκέφτηκες υπάρχει ήδη, στην Ελλάδα ή τον υπόλοιπο κόσμο
  • να μάθεις τι χρειάζεται για το κάθε αντικείμενο, από την πιστοποίηση γνώσεων μέχρι μια συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας
  • να βρεις όλα τα κόστη που χρειάζεται για να ξεκινήσεις και να συντηρηθείς

Online επιχείρηση

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις φυσικό κατάστημα ή να νοικιάσεις κάποιον χώρο. Με την ανάπτυξη του διαδικτύου, μπορείς να δραστηριοποιηθείς από το σπίτι σου. Έτσι κερδίζεις :

  • Εξοικονόμηση κόστους από δαπάνες έναρξης εγκατάστασης και συντήρησης
  • Εξοικονόμηση χρόνου από τις μετακινήσεις
  • Καλύτερη ισορροπία στον καταμερισμό του χρόνου

Στην παροχή υπηρεσιών μπορείς κάλλιστα να έχεις έδρα το σπίτι σου. Εάν όμως θέλεις να κάνεις εμπόριο, θα πρέπει να έχεις αυτοτελή έδρα οπουδήποτε και αν αυτή βρίσκεται.

Συστέγαση-συνεργασία

Επιβάλλεται να σκεφτείς ομαδικά και να είσαι ανοιχτός σε νέες ευκαιρίες. Η επιχείρηση σου μπορεί να ξεκινήσει και να απογειωθεί μαζί με άλλους ανθρώπους. Να εκμεταλλευτείς δηλαδή τη δύναμη όλων, για το κοινό επιχειρηματικό καλό της ομάδας. Σκέψου πολύ απλά το αυτοκίνητο σου να μην μπορεί να πάρει μπροστά και να πρέπει να το σπρώξεις μέχρι τη γωνία…πως θα τα καταφέρεις μόνος σου και πως με πολλούς ανθρώπους μαζί;

Επιπλέον, μπορείς να συστεγάσεις την επιχείρηση σου με μια παρεμφερή και να επωφεληθείτε και οι δύο (ή και περισσότεροι). Μοιράζεσαι την ίδια έδρα, όπως μοιράζεσαι και τα έξοδα λειτουργίας (ενοίκιο, ρεύμα, κοινόχρηστα κλπ). Έτσι μπορείς να βρεις κατάστημα σε πολύ κεντρικό σημείο, που θα σου προσφέρει από μόνο του και διαφήμιση. Ταυτόχρονα, δημιουργείται σημαντικό κέρδος από την ανταλλαγή και ανακύκλωση πελατών, ένα κύμα από ανθρώπους που έφεραν άλλοι στο χώρο σου, χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα.

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα

Είτε ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας τις οικονομίες σου, είτε λάβεις δάνειο, είτε επιδοτηθείς από ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ, είτε συνεισφέρουν συγγενείς…απλώς ξεκίνα και τα υπόλοιπα θα έρθουν στην πορεία. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά με την πρώτη, ίσως χρειαστούν πολλές προσπάθειες και δοκιμές, στην ίδια ή σε μια εντελώς διαφορετική επιχείρηση. Έχει παρατηρηθεί ότι κάνοντας το ξεκίνημα, είναι σαν να δουλεύει το μυαλό υπερωρίες, σκαρφίζεται ένα σωρό πράγματα και γίνεται πιο παραγωγικό, πιο δραστήριο και πιο δαιμόνιο. Κάπως έτσι έρχονται οι μεγάλες ιδέες και οι εφευρέσεις. Ακόμη και να τα έχεις σχεδιάσει όλα τέλεια, κάτι θα σου έχει ξεφύγει ή κάτι μπορεί να σε πάει πίσω, γι’ αυτό τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να έχεις χρόνο να τα διορθώσεις.

Το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη. Οπότε κάνε το πρώτο βήμα, έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά, και θα σοκαριστείς με το πόσες κρυμμένες ιδέες και δυνάμεις θα ξυπνήσουν μέσα σε ένα μήνα.

Δεύτερη ζωή δεν έχει για κανέναν

Αντί να μένεις στάσιμος, υπάρχουν τόσα πράγματα να δοκιμάσεις και να προσπαθήσεις, που δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα σε αυτή τη ζωή!

-Online συμβουλευτική

Αξιοποιήστε την υπηρεσία online συμβουλευτικής για να λύσετε φορολογικά θέματα και απορίες και για να σχεδιάσετε σωστά την έναρξη της επιχείρησης σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου